Lofoten Fyr

Stikkord: lofoten fyr / overnatting / værøy

Premium

Priser Video Vurdering Bildegalleri Kart

Priser Lofoten Fyr

Overnatting
fra 3.750,- pr natt
En eventyrlig overnatting for opp til to personer.

Video Lofoten Fyr

Bildegalleri Lofoten Fyr

Vurdering Lofoten Fyr

Værøy Fyrstasjon
4.4
Based on 7 reviews
powered by Google
Kristine SalamonsenKristine Salamonsen
20:05 28 Jun 22
Fikk oss ei natt på Lofoten fyr i nydelige omgivelser. Et utrolig flott fyr, og god service. Vi kommer igjen! 🥳🤩
Fantastisk opplevelse, hele fyret for oss selv😊Stilig innredet og nydelig utsikt. Veldig hyggelig vert som virkelig var på service siden. Og for ei god seng! Her vil jeg tilbake.
Torill WilsonTorill Wilson
21:19 15 Jun 22
Et minnerikt og fantastisk sted for overnatting på Værøy. Fyret var vakkert, og med spektakulær natur, og sel i sjøen rett utenfor døra, var det magisk å ha dette for oss selv.
Thomas FormoThomas Formo
11:38 14 Mar 22
Fantastisk overnattingssted på Værøy!
Bjørn SørheimBjørn Sørheim
13:22 10 Mar 19
Fantastisk flott sted rett ved havet. Parkering for bil 100m unna.
js_loader

Mer om Lofoten Fyr

Fyret var den første bygning på øya som ble bygget i betong og vakte derfor stor oppmerksomhet blant lokalbefolkningen. Det ble oppført som et hvitt steinhus med lavt tårn. Total høyde var 13,8m. Senere ble fyret forsterket og forandret, første gang i 1905 og senere i 1957. Det hadde lenge vært et krav fra fiskerne om å få bygd fyret og dermed øke sikkerheten rundt inn-11 seilingen i mørke og dårlig vær. Etter vert ble plasseringen av fyrlyset en-ret for å gi best mulig synlighet for kipstrafikken.

Første fyrvokter var Johannessen. Thomas Hernes var fyrvokter helt fra 1915 til 1937 og har fått æren for en forbedring av fyrlyktene langs nor-skekysten. Han fant en metode for å holde vinduene i lykta fri for snø og sklette ved å montere et skrått brett foran vinduene — noe som senere ble standard for alle lyktene langs kysten.
Under 2.verdenskrig ble fyret okkupert av tyskerne. Fyret ble herjet av brann noen år etter automatiseringen.

Men nå har Kystverket restaurert alt utvendig. Det er ny taktekking, nye vinduer og stasjonen er nymalt. I tillegg har private leietakere fått midler fra Kystverket til innvendig istandsetting. Målet er at fyrstasjonen skal kunne åpnes opp for allmen-heten, gjennom ulike arrangement og utleie for overnatting. Fyret er et viktig kulturminne og et fint utfartssted.

Kart Lofoten Fyr

Lofoten Fyr – Røstnesvåg 1